Medisch Pedicure

Als medisch pedicure behandelen wij ook kwetsbare voeten, bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, spasticiteit, kanker, ouderdom en verwaarlozing.

Een pedicure behandeling bestaat uit:

– Nagels knippen en nagelomgeving verzorgen

– Ingroeiende nagels behandelen

– Eelt en likdoorns verwijderen

– Kloven behandelen

– Schimmelnagels behandeling

– Schoenadvies

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt.

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Overige riscovoet

Spastische of verlamde voet

Bij mensen met een spastische- of slappe verlamming zijn de spieren niet meer in staat te doen wat ze behoren te doen.

Oudere voet

De oudere voet vraagt ook om een specialistisch inzicht en een professionele pedicure behandeling. Omdat de huid over het algemeen droger en dunner is ontstaan er sneller wondjes bij de oudere voet.

Verwaarloosde voet

Onder een verwaarloosde voet wordt verstaan voeten waar weinig of geen aandacht aan is geschonken ten aanzien van verzorging- en/of behandeling.

Mijn specialisaties

Als gediplomeerde pedicure – en lid van brancheorganisatie ProCert – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Gellak

Met deze techniek is het mogelijk om afwijkende groei van nagels, zoals trauma-nagels, stootnagels, ontbrekende nagels te corrigeren, te repareren en te vormen.

Vilt-techniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

 • Cosmetische pedicure vanaf 30 min
  € 35,00
 • Medisch pedicure vanaf 30 min
  € 38,50
 • Screening
  € 25,00
 • Orthese
  klein € 12,50
 • Orthese
  groot € 22,00
 • Nagelreparatie gel- of acrylnagel
  € 25,00
 • Nagelbeugel plaatsen
  € 35,00
 • Nagelbeugel herplaatsen
  € 17,50
 • Anti - druk
  vanaf € 5,00

Alle (medisch) pedicures voldoen aan de strenge eisen en zijn vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het KRP garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures. Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen en voorwaarden worden onze pedicures continu bijgeschoold. Uw voeten zijn bij Beauty by Soemintra in goede handen. Naast deze registratie bij het KRP zijn onze pedicures ook getoetst en branche organisatie voor pedicures.

ProCert KRP nummer : 16175
AGB code : 96-(0)63373